Lore Coppens

Wanneer komt u bij mij?
Je kan bij mij terecht voor het volgen van loopbaanbegeleiding. Deze is –onder enkele voorwaarden- gesubsidieerd door de overheid (https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding). Ik werk als loopbaanbegeleidster in opdracht van het overkoepelende centrum Diaspoor (www.diaspoor.be ).

Je kan loopbaanbegeleiding volgen omwille van verschillende redenen: wanneer je je niet meer goed voelt in jouw job, je wilt heroriënteren, de work/life balans meer op orde wil krijgen, je richting een burn-out aan het gaan bent of het werk weer wilt hervatten na een burn-out, …

Herken je je in één van onderstaande loopbaanvragen?

  • Je voelt je gestresseerd, futloos of overspannen door je werk
  • Je zit met twijfels en vragen over je werk
  • Je wil meer plezier en voldoening in je job
  • Je wil een beter evenwicht tussen je beroeps- en privéleven
  • Je wil weten welk werk écht bij je past
  • Je vindt het tijd om de balans op te maken van je loopbaan
  • Je wil uitzoeken welke loopbaankeuzes je best maakt
  • Je wil ontdekken hoe je je talenten volop kan laten renderen
  • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan dat je kan tonen op je werk
  • Je bent op een kruispunt gekomen in je loopbaan en weet niet welke richting je best kiest.

Per 6 jaar heb je als werknemer of zelfstandige recht op 2 loopbaancheques van 4 uur. De kostprijs van 1 cheque bedraagt slechts 40€!
Wil je weten of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding? Doe de test: https://www.vdab.be/test-jezelf/loopbaanbegeleidingstest

Inhoud en resultaat begeleiding
Met een breed gamma aan loopbaanbegeleidingsmethodieken en steeds op maat van jouw specifieke loopbaanvragen breng ik jouw persoonlijke profiel in kaart.

De zichtbare en de minder zichtbare mogelijkheden, de voorkeuren en de valkuilen, de wensen en haalbaarheid worden hierbij onderzocht. Het resultaat is een heldere blik op jezelf dat realistisch getoetst is op jouw kansen op de arbeidsmarkt. We vatten alles samen in jouw persoonlijke loopbaanfacettenboek, zodat je de verkregen inzichten steeds kan raadplegen.
Ons doel is om de veerkracht van medewerkers en de slagkracht van ondernemers te versterken. Bij Diaspoor motiveren we werknemers, zelfstandigen en organisaties om andere invalshoeken te exploreren zodat ze met een frisse blik nieuwe situaties tegemoet kunnen treden

Hoe ziet een begeleiding eruit?

Kennismakingsgesprek:
Je kan steeds een gratis en vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen om te horen of mijn persoonlijkheid en werkwijze jouw ligt.

Intakegesprek:
Tijdens een intakegesprek brengen we jouw concrete hulpvraag in kaart. Dit duurt 1u tot 1,5 uur en zijn de eerste uren van jouw eerste loopbaancheque.

Loopbaanbegeleiding:
De sessies verlopen steeds per 2 uur (tenzij anders gewenst). Ik werk in een traject van 8 uur (= 2 loopbaancheques) om een positief en lange termijn effect te creëren.

Studies
In 2015 studeerde ik af als master in de arbeids- en organisatiepsychologie aan de KULeuven. Ik was echter niet overtuigd het bedrijfsleven in te stappen. Ik schoolde me daarom bij tot kinder- en jongerencoach om onze jongere generatie te kunnen ondersteunen in hun veerkracht en talentontwikkeling. Naast loopbaanbegeleiding werk ik dus deeltijds met kinderen, jongeren en hun ouders (www.feelitcoaching.be ) .
Deze lijn trok ik opnieuw verder door om ook volwassenen te ondersteunen in hun veerkracht en talentontwikkeling m.b.t. hun loopbaan. Naast mijn universitaire opleiding, opleiding tot loopbaancoach en coach-ervaring, dragen ook mijn intuïtie, pragmatische werkwijze en enthousiasme bij tot een fijne en geslaagde loopbaanbegeleiding.

Wie ben ik en wat zijn mijn interesses?
Één woord dat me goed omschrijft is groeimotor. Ik hou ervan om steeds te groeien, op persoonlijk en carrière vlak, en geniet ervan om anderen te helpen en zien groeien.

Naast loopbaanbegeleiding en kinder/jongerencoaching hou ik erg veel van lopen, cross-fit, yoga, lezen en reizen.

Contact/praktisch
Info loopbaanbegeleiding en aanvragen loopbaancheques:
https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

Werkwijze:
www.diaspoor.be

Afspraak maken via:
https://dehuisartsenpraktijk.be/
of via e-mail: lore@diaspoor.be
of telefonisch: 0494 68 57 49

Website kinder-en jongerencoaching Brasschaat:
www.feelitcoaching.be