Mathilde Hecquet
In 2019 studeerde ik af als Diëtiste in Antwerpen. Ik specialiseerde me verder tot diabeteseducator, het prikkelbare darmsyndroom en emo-eten. Het volgen van bijscholingen zijn voor mij een must om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen rond voeding.
Mijn aanpak is om via kleine en haalbare veranderingen in het dagelijks eet- en leefpatroon een duurzame levensstijl te creëren en te behouden. Hierbij vertrek ik steeds vanuit het oogpunt van de patiënt, zodat het gepersonaliseerd is aan ieder zijn noden en wensen.
Specialisaties Mathilde:
- Prikkelbare darm syndroom: Wat kan de oorzaak zijn van jouw darmklachten? Door verbanden te leggen en niet enkel te kijken naar je eetpatroon, maar ook naar levensstijl, beweging, slaap, hormonaal, stress,… kunnen we op zoek gaan naar jouw persoonlijke triggers van je buikklachten.
- Diabetes-educator: Aangepast advies voor een leven met diabetes of pre-diabetes Samen kijken we naar haalbare veranderingen om je leven met diabetes stabiel te houden.
- Emo-eten/ langdurig Jojo-effect aanpakken: Is voeding bij jou de uitweg naar comfort of ben je steeds aan het jojo-en met je gewicht? Laten we dan samen eerst op zoek gaan naar de oorzaak en die aanpakken om zo bewuster te leren eten en een betere relatie met voeding op te bouwen.
- Sportdiëtist: Wil jij je sportprestaties optimaliseren of bepaalde doelen behalen zoals ten miles of een marathon lopen. Je kan bij mij terecht voor sportvoedingsadvies op maat afgestemd op jouw sportniveau.
Suikeranalyse
- Suikeranalyse: Heb jij last van vermoeidheid na de maaltijd, heb je vaak honger, kan je moeilijk vermageren, of heb je continu zin in zoet? Een suikeranalyse kan je helpen om inzicht te krijgen over wat voeding met jouw lichaam doet. Hieruit kunnen we vinden wat jouw lichaam écht nodig heeft.
Wat houdt een suikeranalyse in:
Op basis van een continu glucose sensor kunnen we gedurende 14 dagen je suiker meten in je lichaam. Hierdoor krijgen we een beeld welke voeding jou energie geeft en wat je moe maakt of bijvoorbeeld juist meer zin in eten geeft of wat je misschien tegenhoudt tot vermageren.
De sensor wordt tijdens het eerste geplaatst op je bovenarm (= pijnloos). Alle uitleg wordt gegeven over de vertering en over het gebruik van de glucose sensor. Dit gesprek duur gemiddeld 60 minuten
Gedurende de eerste week dat je de sensor draagt, eet je wat je gewoon bent. We gaan dan na 1 week je resultaten evalueren en hierop worden adviezen gegeven.
In week 2 pas je de adviezen toe en zien we of we een verandering in je energieniveau, hongergevoel, cravings etc hebben;
Kort samengevat:
Een suikeranalyse duurt 2 weken waarin we 3 contactmomenten hebben.
> De 1e consult wordt de sensor opgestart + uitgelegd (+/- 60 min)
> In het 2e consult (1 week na het dragen van de sensor) bekijken we je bloedsuikerwaarden en wordt hier persoonlijk adviezen rond gegeven.
> Tijdens het 3e consult ( na week 2) Bespreken we je evolutie na het volgen van de adviezen
Tel.: 03 636 07 89
info@dehuisartsenpraktijk.be